←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)

WhoWhatWhen
Tiki|botjoined #tikiwiki [02:18]
................................. (idle for 2h41mn)
New Forum Posts: PDF generation (was Revisit CalDAV as well as Owncloud integration) - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57618
New Forum Posts: Revisit CalDAV as well as Owncloud integration - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57616
New Forum Posts: jquery stopped working - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=4&comments_parentId=57613
[04:59]
New Forum Posts: PDF generation (was Revisit CalDAV as well as Owncloud integration) - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57618
New Forum Posts: Revisit CalDAV as well as Owncloud integration - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57616
New Forum Posts: jquery stopped working - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=4&comments_parentId=57613
[05:09]
.......... (idle for 49mn)
bingbongleft #tikiwiki
joined #tikiwiki
[05:58]
....... (idle for 31mn)
Tiki|botNew Forum Posts: PDF generation (was Revisit CalDAV as well as Owncloud integration) - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57618
New Forum Posts: Revisit CalDAV as well as Owncloud integration - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57616
New Forum Posts: jquery stopped working - https://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=4&comments_parentId=57613
[06:29]
New Forum Posts: PDF generation (was Revisit CalDAV as well as Owncloud integration) - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57618
New Forum Posts: Revisit CalDAV as well as Owncloud integration - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=26&comments_parentId=57616
New Forum Posts: jquery stopped working - http://tiki.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=4&comments_parentId=57613
[06:39]
................................. (idle for 2h42mn)
redflojoined #tikiwiki [09:21]
..... (idle for 24mn)
pbiendljoined #tikiwiki [09:45]
CaptainJorgejoined #tikiwiki [09:59]
.......... (idle for 46mn)
bingbongleft #tikiwiki [10:45]
.... (idle for 18mn)
Tiki|botjoined #tikiwiki [11:03]
olinuxxjoined #tikiwiki [11:07]
Telesightjoined #tikiwiki [11:15]
.... (idle for 18mn)
joined #tikiwiki [11:33]
jonnybjoined #tikiwiki [11:39]
...... (idle for 29mn)
joined #tikiwiki [12:08]
.... (idle for 17mn)
joined #tikiwiki [12:25]
polom [12:34]
amette_joined #tikiwiki
polom
hi jonnyb :)
[12:43]
jonnybhi amette_
nice underscore today ;)
[12:45]
amette_hehe, yeah, I figured I'd try something different today ;)
Technically using IRC via my XMPP client works really nicely, so take it as a sign of the concept being out of alpha. *g*
[12:45]
jonnyb:) [12:48]
amette_So, should we go disabling some stuff? :) [12:48]
jonnybcould do, but i have to go out shortly for a while [12:57]
amette_ok, I can start doing it... have to fiddle with the wkhtmltopdf still, too [12:58]
jonnybi guess just disabling those prefs would be easy amette_, and if you're monitoring the server we should be able to see if it speeds things up much? [12:58]
amette_Hmm, yep, let me see if I have proper metrics for HTML page speed. [12:59]
jonnybseems it's not being that busy yet today - https://doc.tiki.org/PluginCustomSearch just loaded in only 7 seconds (woo!) [12:59]
amette_So what do we bother, let's just use the site on Friday mornings?! :P [13:00]
jonnybmind you, 2nd load was: [ Execution time: 15.26 secs ] [ Memory usage: 12.82MB ] [ Queries: 314 in 14.6 secs ]
maybe that's because there are two users on it now? ;)
[13:00]
amette_hrhr, yup.. and rough guesstimate 97% of time is used for queries
we might be surprised at the speed of tiki once we get those eliminated
[13:01]
jonnybok, feature_stats disabled and feature_referer_stats disabled
same page: [ Execution time: 8.27 secs ] [ Memory usage: 12.85MB ] [ Queries: 2033 in 7.49 secs ]
[13:02]
amette_woohoo - does it stay like that on the second page load? [13:03]
jonnybbut 2nd load: [ Execution time: 1.87 secs ] [ Memory usage: 12.78MB ] [ Queries: 313 in 1.40 secs ]
better
[13:03]
amette_That's what I'm talking about! :)
2 seconds for the page
[13:03]
jonnybthat's almost usable ;) [13:03]
amette_yeah, isn't it?! Google might start to like us. :P [13:04]
jonnyblooks like not all of the modules are being cached either [13:04]
amette_hmm, that sounds like another good thing to try - what exactly do you mean? Admin->Modules something? [13:05]
jonnybhttps://doc.tiki.org/tiki-admin_modules.php [13:05]
amette_monitoring tells me 2.54s Average on doc.t.o and 7.35s Max over the last five weeks [13:05]
jonnybbut i've never been 100% sure if things like the search module still work if cached [13:05]
amette_ah, right, I see what you mean [13:06]
jonnybthat's just cpu isn't it - doesn't really say how streesed out the database has been i think [13:06]
amette_that's the actual HTTP transfer - those numbers seem too good to me, too, but that's what the monitoring measured
interestingly the 7 seconds were in week 43 (5 weeks ago), after that a constant 2 secs
[13:06]
jonnybwell everything on doc now seems about 10 times faster [13:07]
amette_:)
Ah, the power of proper systems thinking. ;)
[13:07]
jonnybi've added cache times to most of the "statis" looking modules, so let's see whay happens :) [13:09]
amette_still some slow loads in between, but much better indeed
cool!
[13:09]
jonnybstatic [13:09]
amette_still slow queries though... [13:10]
jonnybI guess we'll see better when the other side of the world wakes up properly [13:10]
amette_tiki_files hits [13:10]
jonnybtracker ones? [13:10]
amette_and tiki_stats [13:10]
jonnybah riight [13:10]
amette_UPDATE `tiki_files` SET `hits` = `hits` + '1', `lastDownload` = '1448021411' WHERE 1=1 AND `fileId` = '1097' LIMIT 1;
insert into `tiki_stats` (`object`,`type`,`day`,`hits`) values('Accessibility','wiki','1447974000',1);
[13:11]
jonnybyes, as i said, hits seem to ignore the pref setting fo some (stupid) reason [13:11]
amette_right, that's the one we need to comment in again [13:11]
jonnybi wonder if the tiki_files hits are configurable
i think we need to add some new prefs to disable these stats writes, otherwise there will be whinging... might see if i can do that later
meanwhile, need to pop out... bbl
[13:11]
amette_Awesome, much appreciated!
Thanks so far, have fun, laters mate! :)
[13:13]
jonnybu2 :)
we should add some notes to https://tiki.org/blog2-Tiki-Website-Gardeners-Blog later amette_ (jusst adding this as a reminder to myself as much as anything ;) )
laterz
[13:14]
amette_k, cool :) [13:17]
disabled stats and referrer stats on dev, too [13:30]
and it helps tremendously on normal wiki pages [13:36]
fabriciusjoined #tikiwiki [13:46]
.......... (idle for 49mn)
jonnybjoined #tikiwiki
back, but busy in the north pole...
[14:35]
amette_amette_ doesn't dare to ask what that might be a euphemism for [14:36]
jonnyb:D
will tell you when i've fixed it...
[14:37]
amette_ok, cool ;) [14:37]
..................... (idle for 1h41mn)
Drsassafrasjoined #tikiwiki [16:18]
Cannibaljoined #tikiwiki
polom!
weird problem : after an upgrade to 12.4 (migration to a new server), all the blog posts display the html code on the page instead of formatted text.
and it's only a problem in blog posts
[16:20]
jonnybpolom Cannibal - sounds nasty [16:22]
Cannibalyeah :) simply editing the blogpost and clicking save fixes the issue... but there are several hundreds of posts :D [16:23]
jonnyband it sounds familiar from 12.x days - i think it's something to do with wysiwyg and the settings
when you edit a post does the source view show html or wiki syntax?
[16:23]
Cannibalhmmm... editing the post gives the formatted text... in a wysiwyg style. no wiki syntax or html
the old system showed html syntax apparently...
[16:25]
jonnyband no "source" button on the toolbar? [16:26]
Cannibaloh.. sorry. source displays html code [16:26]
jonnybmight be worth having a look in the database at the tiki_blog_posts table, the ones you fixed by saying probably have the wysiwyg column set to "y"
so you might be able to fix them all with a db query
[16:30]
Cannibalomg!!!! thank you!!! i'll better have a look at the other tables as well. [16:34]
slyskawajoined #tikiwiki [16:34]
aholmesjoined #tikiwiki [16:35]
Cannibalupgrading directly from 3.3 to 12.4 was a bit risky :D [16:35]
jonnybit might affect articles too - wiki pages should be ok
coo, yes, that's a bit of a jump :)
[16:35]
.... (idle for 16mn)
amette_ and amette - i added a few notes here about what we (i) did to doc.tiki.org here https://tiki.org/blogpost625-Stats-switched-off-on-doc-tiki-org did i miss anything important?) [16:51]
.... (idle for 17mn)
slyskawajoined #tikiwiki [17:08]
CannibalI found one error in the ./lang/nl/language.php file : "Click here to confirm your action" => "Klik hier om uw actie te bestigen"
should be : "Click here to confirm your action" => "Klik hier om uw actie te bevestigen"
[17:11]
it's been several years since my last bug report/fix. Where's the best place to create a bug and a fix for this issue?
https://dev.tiki.org/tracker5 ?
[17:21]
nevermind, i've re-registered (old email account is gone) for the tiki.org site and I'll add the bug and fix later [17:34]
jonnybjust for a translation Cannibal? Not really a bug, better to just fix it [17:34]
Cannibalah ok! thanks. This translation error has been in tikiwiki for ages. At one point it had been fixed but the wrong translation reappeared in a newer version.
I'll apply for svn access once my account has been enabled.
[17:36]
jonnybsuper! :) [17:36]
Cannibalnow only one more thing to solve before we can go live with the new 12.4 :)
old install was not set at utf-8. and when we import the data on the new install (which now is utf-8) we get a lot of weird characters for , and other stuff in the database. Been working on this for a few days now but there doesn't seem to be an easy fix :D
[17:37]
amette_Cannibal : read this first https://doc.tiki.org/Understanding+Encoding - then try the automatic fixing that the installer gives you - and don't trust it blindly, it may look good, but things may be actually worse inside the database [17:43]
jonnybjonnyb shudders remembering the character encoding horrors of tiki 4 and 5 [17:46]
CannibalThanks amette! I have been going through that doc already. I'll give it another look. [17:48]
..... (idle for 21mn)
amette_amette_ remembers the three days of banging head against wall until he figured the Tiki bug out that caused that, too
jonnyb : nothing to add to your blog post - good job!
Good luck, Cannibal! Fingers crossed! :)
amette_ is off now - cya guys :)
[18:09]
jonnybcheers amette_ see you later/sooner [18:13]
.............. (idle for 1h6mn)
Tiki|botjoined #tikiwiki [19:19]
...... (idle for 27mn)
aholmesjoined #tikiwiki [19:46]

←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)